Vrijheid

Heel stiekem nemen de gedachten mijn leven weer over en bijna ongemerkt loop ik de doodlopende weg weer in.

Wat is dat toch, waarom lukt het ze gewoon wéér om mijn hart te overstemmen? En laten ze me opnieuw twijfelen of ik wel een goede keuze gemaakt heb. Hoor ik ze nog steeds vertellen dat ik het niet goed doe in plaats van mezelf te overtuigen dat het echt wel goed komt. Ik voel de paniek en ook wat dat met me doet. En al doe ik nog dapper m’n best om het niet te laten blijken, ik voel dat ik daarin faal. Zeker voor mezelf.

De afgelopen paar nachten waren lastig. Het warme weer werkte niet echt mee en de onrust in mijn hoofd zorgt ervoor dat ik heel licht slaap. Ik word wakker van elk geluidje, een zuchtje wind of wat dan ook en me omdraaien en weer verder slapen lukt ineens niet meer.

Vanmorgen beslis ik dat het anders moet. Dat ik eerst ga schrijven om alles weer op een rijtje te krijgen. En het werkt! Al schrijvende schiet me te binnen dat de nacht het vervolg is van de dag ervoor en dat daar waarschijnlijk ook het probleem zit. Ik weet het eigenlijk wel zeker.
Sinds ik weer naar school ga ben ik daar bijna letterlijk dag en nacht mee bezig. In plaats van mezelf op de eerste plaats te zetten, staat er weer een ‘DOE’-iets boven aan de lijst. Niet schrijven, wandelen, fietsen, fröbelen of andere leuke dingen doen, maar eerst studeren, huiswerk maken en zorgen dat ik me aan m’n planning hou. Nog even gauw tussendoor tijd maken voor de was en de boodschappen en dan na het eten op de bank in slaap vallen.

‘Vrijheid’

Deze kaart maakt me duidelijk dat mijn gedachten en overtuigingen er juist voor zorgen dat ik niet op mezelf durf te vertrouwen. En dat ik ze gewoon zelf creëer. Maar dat ik ze niet hoef te geloven, dat ze niet waar zijn en ook geen waarde hebben. Had ik 2 maanden geleden niet besloten om achter elke gedachte een vraagteken te zetten? En dat ik hem zou proberen om te draaien?

Dankzij het schrijven van dit bericht sla ik gelukkig weer een andere weg in en straks ga ik ook nog een poosje m’n hoofd luchten in het bos. Het is prachtig weer en daarna heb ik vast nog genoeg energie om m’n laatste huiswerk af te maken. En anders is er morgen weer een dag…

Photo by Jonathan Farber on Unsplash

2 gedachten over “Vrijheid”

Toe maar, een reactie mag! ☺︎

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.