Het laatste stukje

Het is me gelukt en daarom mag iedereen het weten. Na anderhalf jaar hard werken is de puzzel compleet!!

Het is misschien gek, maar nu het laatste stukje op z’n plek ligt ben ik eigenlijk alweer vergeten hoeveel uren werk ik erin gestoken heb. Ik kan me herinneren dat ik er af en toe gewoon mee wilde stoppen. Dat het me soms maar niet lukte om een stukje te vinden dat ergens paste. Dat iemand anders zo aardig was om de puzzel overhoop te gooien zodat ik weer opnieuw kon beginnen. Maar ook dat ik regelmatig het gevoel had dat ik met een hele andere puzzel bezig was dan die op de doos stond.

Terwijl ik dit typ schieten deze metaforen me allemaal te binnen. Nu zie ik het gelukkig als een lange leerweg die me gebracht heeft waar ik nu ben. Ik heb echt vertrouwen dat het ook goed met me blijft gaan, als ik maar blijf oefenen met draaien aan de juiste volumeknop. Dat ik me regelmatig af blijf vragen wie ik wil zijn in plaats van wat ik moet doen en me ook zo gedraag.

Het is wel een raar idee dat ik na al die tijd geen afspraak meer heb bij wie dan ook. Dat ik weer alleen op het koord mag dansen. Nog wel met een vangnet eronder, maar ik denk niet dat ik dat nodig heb. Ik weet wat ik wil, ik weet waar m’n hart ligt en ik weet dat het vooral heel erg belangrijk is dat ik aan mezelf blijf denken. Ik ben zo slecht nog niet en ben het meer dan waard om goed voor te zorgen. Egoïstisch? Dat denk ik niet, soms kan eerst voor jezelf zorgen zelfs levensreddend zijn. Zoals in een vliegtuig, waar je eerst je eigen zuurstofmasker op moet zetten voordat je anderen gaat helpen.

En hoe mooi is het als Coach je bedankt dat hij je mocht coachen! Terwijl ik ervan overtuigd ben dat ik zonder zijn hulp mijn puzzel nooit compleet had gekregen. Dus, als je op zoek bent naar een goede vitaliteitscoach omdat je meer uit het leven wil halen, graag wil ontdekken waar jouw passie ligt, het gevoel hebt dat je geleefd wordt en de regie weer zelf in handen wil hebben, klik op deze link en neem contact op met Harro!

Maar goed, het leven gaat verder en het mijne dus ook. En nu de energie terugkomt en ik sinds mensenheugenis weer zin heb om hier in huis de boel op orde te krijgen, is het wel fijn dat ik nog even de tijd heb om dat ook te doen. Ik sta ingeschreven voor een opleiding voor doktersassistente en ga vanaf half mei weer voor een jaar naar school. Dat wordt dan gelijk de eerste grote test om mijn nieuwe skills in praktijk te brengen.

Ik hou jullie op de hoogte!

Photo by Hans-Peter Gauster on Unsplash

Toe maar, een reactie mag! ☺︎

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.