Geloof jij nog in sprookjes?

Ze nam haar kleine meisje bij de hand en ging dapper op weg.

Dat klinkt voor mij als het begin van een sprookje. En zover ik weet lopen die altijd goed af. Hij vindt de weg terug naar huis en meestal wordt zij weer wakker gekust door een bloedmooie prins.

23 mei 2017
‘Wees blij dat je haar nog hebt’, zei iemand tegen me. ‘Pak haar bij de hand en spring in het diepe. All it takes is 20 seconds of courage!’

Dit schiet me te binnen als ik nadenk over hoe mijn leven de afgelopen twee jaar stap voor stap is veranderd. Hoe ík ben veranderd. Hoe mijn kijk op mezelf is veranderd. En hoe de afgelopen week er nog meer voor gezorgd heeft dat ik voel dat het echt weer goed met me gaat. Dat ik dat ook vol overtuiging aan iedereen vertel die er naar vraagt.

De Toekomst van mijn Hart

De spiegel van mijn hart liet me een bang hart zien, maar het zei ook dat ik vertrouwen moest hebben.

Van de woorden van mijn h️art raakte ik in paniek, maar het leerde me ook dat ik mijn gedachten beter van me af kan schrijven dan ze voor waarheid aan te nemen.

De rafelrand van mijn h️art liet me zien welke lange weg ik met mijn kleine meisje afgelegd had om te komen waar ik nu ben.

In de kamers van mijn hart had ik de deuren tegen elkaar open gezet en kreeg het eindelijk de ruimte om luider tegen me te praten.

De toekomst van mijn hart is nu. Ik voel het in alles. Rust, energie, liefde, mijn hart loopt over.’

Een ding is zeker, deze week heeft mij het vertrouwen in mijn eigen hart teruggegeven. Ik hou mijn blik positief op de toekomst gericht. Ik wil geen beren meer op de weg zien, alleen maar mogelijkheden. Ik draai het gewoon om. Want waarom zou ik me ergens van tevoren heel veel zorgen over moeten maken. Omdat er wellicht iets fout zou kunnen gaan, omdat ik misschien iets niet kan of vast niet goed genoeg? Ik zet een vraagteken achter zo’n gedachte en probeer hem om te draaien. Want misschien gaat het gewoon goed, kan ik het gewoon wel en ligt die lat precies goed. Hoe iets afloopt hangt nu eenmaal nooit af van de hoeveelheid zorgen die je je er over maakt.

Het leven is echt niet altijd een sprookje, maar meestal komt het wel weer goed…

Toe maar, een reactie mag! ☺︎

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.