Gaan met die banaan

Vorige week las ik iets over een 5-seconden-regel die kan helpen om in actie te komen in plaats van allerlei excuses en uitvluchten te bedenken om dat niet te hoeven doen. 

En, omdat Word weer eens weigert, ga ik online op zoek naar informatie en typ ik nu dus dit blog in plaats van mijn huiswerk te doen… 
Iets uitstellen omdat ik er eigenlijk geen zin in heb, daar ben ik echt heel erg goed in.

En zo kwam ik bij Mel Robbins terecht, de bedenkster van de 5-seconden-regel. Zij stelt dat je eigenlijk nooit zin hebt om iets te doen. En dat, als je wacht tot die zin ooit een keer misschien wel komt, er dus niets gebeurt en je dus niets doet. Heel herkenbaar!
Volgens haar dichten die 5 luttele seconden het gat tussen het denken over wat je eigenlijk zou moeten doen en het daadwerkelijk doen. Je gaat er niet verder over nadenken, maar je telt gewoon (hardop) af en komt in actie.

5-4-3-2-1-ACTIE!

En weet je waarom? Eigenlijk is het heel eenvoudig. Met achteruit tellen geef je je hersenen niet meer de kans om na te gaan denken en met allerlei bezwaren en bedenkingen op de proppen te komen. Om daarmee je goede intentie om zeep te helpen. Je bent je brein gewoon te slim af met tellen en gaat je actie als het ware te lanceren. Of je nou een klus moet afmaken, opruimen, stoppen met teveel eten, op tijd vertrekken, een examen moet leren, iets wilt veranderen aan jezelf, een doel wilt bereiken, etc.etc. 

Heel interessant om te gaan onderzoeken of dit ook mij (en jullie?) tot meer actie aan gaat zetten. 

En dus: 5,4,3,2,1 blog posten en aan je huiswerk Sas!

Photo by Danielle MacInnes on Unsplash

2 gedachten over “Gaan met die banaan”

Toe maar, een reactie mag! ☺︎

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.