Als de nood het hoogst is

Ik leer steeds beter naar mezelf te luisteren, al doet mijn hoofd keer op keer verwoede pogingen om de controle weer in handen te krijgen. De waarschuwingen die gaandeweg op mijn pad komen wuif ik eerst een poosje weg, dan worden ze hinderlijk en lastiger te negeren en uiteindelijk ben ik ’s nachts weer bezig om alles op een rijtje te krijgen. Omdat m’n hoofd zoemt van frustratie om m’n hart te overstemmen. 

Het reflectieverslag dat ik voor school moest schrijven gaf de doorslag. Natuurlijk was het einde eerst zoals ik dacht dat anderen van mij zouden verwachten dat het zou zijn. Maar ’s nachts gaf ik aan mezelf toe dat dat niet helemaal klopte met de werkelijkheid. Dat mijn hoofd me dat zo liet schrijven, maar dat mijn hart er toch anders over dacht. Dat ik moest stoppen met de oorzaak van mijn onrust en slechte nachten overal in te zoeken dan daar waar ik diep van binnen weet dat het zit. En dus herschreef ik de laatste zin en had ik de moed om dat ook te uiten.

De beslissing is genomen, ik ben gestopt met stage lopen. Ik ga nu eerst de opleiding afmaken en dan na de zomer weer verder met de praktijk. 

‘Go with the flow’, als je iets probeert te forceren blokkeer je juist die stroming die je het meeste nodig hebt om jezelf te ontwikkelen. Kijk vanuit je hart en heb de moed om de controle los te laten, uiteindelijk komt alles op zijn pootjes terecht.

Photo by Joshua Wilking on Unsplash

 

 

2 gedachten over “Als de nood het hoogst is”

  1. Lieve Sas, een dappere beslissing! Je komt op voor jezelf en dat is goed. Alles is goed zolang het ook maar goed voelt en volgens mij doet dit besluit dat ook. Heb vertrouwen, dan komt het goed. XX

    Beantwoorden

Toe maar, een reactie mag! ☺︎

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.